Overgang til forårs-SFO

Forårs-SFO er et tilbud for de kommende skolebørn. Her lægger vi vægt på, at børnene føler sig trygge og har gode legefællesskaber. Det er vigtigt for barnets trivsel, at skolelivet begynder i gode rammer og et trygt fællesskab.

Børnehaven Eventyrhuset har et tæt samarbejde med skolen.

Før-skolebørnene starter i forårs-SFO den 1. april. Dermed stifter børnene bekendtskab med nuværende børnehaveklasselærer og elever, inden de selv bliver "rigtige" skolebørn.

I månederne op til skolestart får børnene således mulighed for at skabe tillid og tryghed til de voksne og omgivelser, som de senere skal blive en fast del af.

Børnene møder nye fællesskaber og kammerater. Aktiviteterne i forårs-SFO understøtter og styrker disse nye venskaber. Derudover får børnene mulighed for at afprøve små læringsforløb og mindre opgaver som styrker skolestarten.

Hop om bord

I Ryslinges forårs-SFO bruger vi meget tid på at skabe relationer og bruge vores krop, så vi er klar til læring for livet.

Derudover bruger vi et materiale, som er en lille mappe med 20 før-skole-opgaver. Materialet har fokus på leg og læring. Hvert barn får udleveret sin egen mappe med katten Kis og rotten Rollo.

Hver dag er der en ny opgave til børnene, som på en livagtig, sjov og lærerig måde bliver guidet igennem små opgaver, som alle har samme formål, netop at styrke koncentration, hukommelse og lytte evnen.

Materialet begynder hver gang med, at børnene sammen synger en sang før og efter de er færdige.

Opgaverne varierer lidt i sværhedsgrad og længde. Der er altid voksne, som er klar til at guide og hjælpe, så alle børn får en god oplevelse.