Kost og sundhed

I Eventyrhuset har vi kun anbefalinger og ikke regler omkring madpakken. Vi prøver at skabe sunde børn, for sunde børn trives bedre og lærer mere.

Den gode madpakke

Sunde og mætte børn fungerer bedre fysisk, psykisk og socialt.
Hensigten med den sunde kost er at optimere det enkelte barns udvikling, energi niveau og koncentrationsevne.
Vi anbefaler at slik, kage, kiks, saftevand og tilsvarende usundt mad- og drikkevarer, som ikke fremmer børns udvikling, energi niveau og koncentrationen minimeres i dagligdagen.

Det er forældrenes ansvar, at deres børn medbringer gode og ernærings rigtige madpakker i daginstitution/skolen/SFO. Børnene vælger selv, hvad de vil spise først- og sidst af deres madpakke.
Daginstitution/Skolen/SFO medvirker til at udvikle elevernes forudsætninger for at tage vare på egen og andres sundhed ved at præsentere sundhedsemner for Landsbyordningen Tre Ege Skolens børnegruppe.

Faste måltider og madpakker

I Eventyrhuset prioriterer vi god tid til de faste måltider og har fokus på, at måltiderne opleves som en hyggelig stund. 

Børnene skal medbringe 1 madpakke til frokost og 1 eftermiddagsmadpakke + 1 stykke frugt til en fælleskurv samt en drikkedunk med vand. Vi hjælper med at fylde dunken, når den er tom. Husk at tage dunken med hjem og få den vasket.

Variation er godt

Vi opfordrer til, at eftermiddagsmadpakken er fyldig og varieret. Forslag kunne være: Pitabrød med fyld, dürumrulle, grov sandwich eller en rest fra aftensmaden. Mulighederne er mange. Personalet kommer gerne med gode idéer, hvis I mangler ny inspiration.

Fødselsdag

Fødselsdag er en særlig dag, som vi naturligvis fejre, hvis I har lyst til det.

Det aftales altid med personalet, hvordan fødselsdagen afvikles, og hvad der medbringes.

Vi anbefaler, at der kun serveres én usund ting udover madpakken denne dag.

I kan vælge at medbringe et mindre måltid eller for eksempel en kage. Dette er helt op til jer som forældre.