Fysiske rammer

Eventyrhuset ligger lige op ad Tre Ege Skolen afdeling i Ryslinge. Der er et dejligt stort ude areal, hvor vi har plads til leg, både i sandkasse og på cykelbanen. Indendørs er de ny indrettede rum dejligt lyse.

Eventyrhusets rum og indretning

Eventyrhuset er en nyere renoveret børnehave. Lokalerne er lyse og rummelige og med masser af liv og sjæl. Vi har et stort fællesrum med køkken, hvor vi blandt andet spiser morgenmad sammen med både børnehave og SFO børn. Ligeledes bruges rummet til alverdens aktiviteter. I rummet hænger der et stort white board, som bruges i forbindelse med digitale aktiviteter sammen med børnene.

I fælles rummet har børnene ligeledes mulighed for at klæde sig ud og lege på scenen. Der er en trappe som fører børnene en tand højere op. Her sidde børnene ofte og læser bøger, leger med udklædningstøj eller trappen omdannes til for eksempel en vandbane. Rummet her har mange muligheder.

Udover at have et multi rum, med flere funktioner har hver gruppe deres egen faste base, hvor de kan sidde, når de skal spise madpakker eller lave forskellige aktiviteter. I et af vores rum er der bygget et bjerg, som børnene kan kravle og klatre i. Her er der mulighed for at sidde og lege og spejde udover stuen og ned på sine kammerater.

Hvert rum indrettes efter gruppens behov og disse ændres efter behov, eller afhængig af gruppens størrelse.

Legepladsen

Vores legeplads er stor, tryg og sikker. Vi bor lige op ad skolen og har mange udfoldelsesmuligheder. Vi har fokus på det legende og udviklingende læringsrum på vores fantastiske legeplads. Her er der mulighed for at klatre, løbe og cykle. Børnene kan også lege med vand eller stå i bagerbutik. I vores fine træværksted kan børnene bygge, hamre og save.

Vi bruger uderummet som et læringsrum. Derfor er det muligt at læse bøger, lege med legoklodser eller dukker på legepladsen, når vejret tillader det. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der er af muligheder i uderummet. Vi bruger nærområdet og oplever på denne måde andre områder og steder, end lige børnehavens vante og kendte rammer.