Dagligdagen

I Eventyrhuset er hverdagen bygget om om en fast struktur. Desuden skal der være plads til at følge barnets spor, samt de spontane tiltag i dagligdagen.

Dagens struktur

Kl. 6.00: Eventyrhuset åbner, og morgenmaden bliver sat frem.

Kl. 8.00: Skolebørnene går i skole, og morgenmaden bliver ryddet væk.

Kl. 9.00: Der bliver serveret frugt i grupperne.

Kl. 11.00: Det er tid til at spise middagsmad. Bagefter går vi ud. Børn, der skal sove, bliver puttet.

Kl. 14.00: Legepladsen bliver ryddet op, og bagefter spiser vi eftermiddagsmad.

Morgen

Dagen for børnene, starter når de bliver afleveret i børnehaven. Her har vi morgenmad fra kl. 6.00-8.00. Her er det mulighed for at få hjemmebagte boller, havregryn, havregrød og knækbrød. Vi sidder samlet ved bordet, mens vi spiser, og de, som ikke er sultne, leger rundt omkring i et støjniveau, der passer til morgenen. Vi er sammen med skolebørnene indtil kl. 7, hvor de går i SFO’en, indtil skolen starter.


Vores morgen fortsætter frem til kl. 9, hvor der bliver skåret frugt. Børnene bliver samlet i deres grupper og sidder og spiser sammen. Herefter laver vi styrede fællesaktiviteter i grupperne, nogle gange på tværs og andre gange sammen.

 

Middag

Børnene bliver sultne af aktiviteterne, og kl. 11 er det spisetid. Her sidder vi fordelt i grupperummene og spiser sammen med børnene.

Efter spisning rydder børnene deres ting på plads, og vi går stille og roligt i gang med at give børnene tøj på. De bliver guidet ud på legepladsen, hvor der er forskellige muligheder for leg, aktiviteter og masser af frisk luft.

De børn, der skal sove, bliver puttet.  

Eftermiddag

Når klokken nærmer sig 14, kalder vi børnene sammen, og vi rydder op på legepladsen i fællesskab. Bagefter går vi os ind igen for at gøre klar til at spise eftermiddagsmad.

Børnene bliver fordelt i blandede grupper og efter spisning sætter vi forskellige indeaktiviteter i gang og bruger resten af dagen i fællesskab.

Hvis vejret er til det, opholder vi os også gerne ude hele eftermiddagen.